2016. december 10., szombat

Majonézes krumplisaláta


Hozzávalók: 
75 deka kiflikrumpli
6 tojás
1 db nagyobb vörös vagy lilahagyma
3 dl  víz
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál 20%-os ecet
Tartárhoz:
3 dl tejföl
2-2,5 ek majonéz
1 kk mustár

Elkészítés:
A krumplikat héjában, illetve a tojásokat keményre megfőzzük.
Salátalé elkészítése: a cukrot ecetet és a vizet összekeverjük és addig hagyjuk állni, amíg a cukor feloldódik
Hagymát vékony karikára vágjuk. Amikor a krumpli megfőtt meghámozzuk felkarikázzuk, rátesszük a karikára vágott hagymát és besózzuk. Ezzel azt tudjuk elérni hogy a hagyma leve a só hatására átjárja a krumplikat is. Amikor a krumpli teljesen kihűlt ráöntjük salátalevet, majd ebben minimum egy órát keresztül állni hagyjuk (lehetőleg hideg helyen). Az egy óra elteltével szűrőn keresztül leöntjük a levet a krumpli salátáról, jól lecsöpögtetjük ezt követően belekeverjük tartármártásunkat.
A kihűlt megpucolt kemény tojásokat karikára vágjuk, majd ezt is belekeverjük a salátába óvatosan, hogy ne törjön össze.
Hűtőbe tesszük és hagyjuk összeérni ez is az a saláta fajta, amely másnapra sokkal finomabb, mint frissen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése