2016. december 4., vasárnap

Almás pite

Ennek a pitének a tésztája, még az ükanyám receptje szerint készül, azonban a tölteléket már újragondoltam. 
Anyukám még lereszelte az almát, és cukorral, fahéjjal citrom héjjal megdinsztelte én már ezt a lépést kihagyom.




Hozzávalók: (két adag)
Tészta:
2 tojás sárgája
50 dkg liszt
25 dkg liga margarin
15 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
csipet só
Töltelék:
5-6 alma,
Baracklekvár
Fahéj
Kristálycukor


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , majd  kétfelé vágjuk
A tésztát  egész vékonyra kinyújtjuk, akkorára, hogy a pite sütőbe beleférjen.
A tésztát villával egy kicsit megszurkáljuk majd lekvárral megkenjük ezt követően az almát uborkagyalun legyaluljuk és rátesszük a tésztára,  majd megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral és kis reszelt citromhéjat  szórunk rá. A tésztából egy kis darabot egész vékonyra kinyújtunk, egyforma csíkokat vágunk belőle, amivel rácsosan befedjük a tetejét.

Sütés:180 fokon alul-felül sütésen kb. 30 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése