2016. december 8., csütörtök

Székelykáposzta

Szeretem a savanyú káposztával készült ételeket. Nem csak azért, mert finom, hanem azért is, mert sokféle képen el lehet készíteni. Van, amikor marad egy kis pörkölt és már pörköltmérgezésünk van, akkor egy kis savanyú káposzta hozzáadásával egy teljesen más ételt tudok az asztalra tenni.
Hozzávalók:
0.5 kg sertéslapocka
3 nagy fej vöröshagyma
2 kk fűszerpaprika
0.75 kg savanyú káposzta
só ízlés szerint
4 ek tejföl

Elkészítés:
A húst megmossuk, és kockára vágjuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megdinszteljük, majd beletesszük a húst, amikor a hús fehér,  beletesszük a savanyú káposztát, megszórjuk pirospaprikával vízzel felöntjük, hogy ellepje.
Kis lángon fedő alatt főzzük, amikor a hús puha, akkor kész (ízlés szerint sózzuk, de vigyázzunk, mert a káposzta eleve sós, én nem szoktam átmosni).
Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése