2016. december 8., csütörtök

Franciasaláta

Nagyon szeretem a majonézes salátákat. Természetesen az itt leírt receptet friss zöldségekből is elkészíthetjük, sőt a majonézt is elkészíthetjük házilag, de az már nem tartozik a gyors kategóriába. Fogyaszthatjuk magába, köretként.
Hozzávalók:
0.5 kg franciasaláta alap (mélyhűtött) vagy friss zöldségből 6-8 db sárgarépa, 2 db fehérrépa ,
15 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
2 közepes db alma (savanykás)
2 db kovászos uborka
160 g majonéz
4 dl tejföl
1 kk mustár
só ízlés szerint

vagy  friss zöldségből

6-8 db sárgarépa
2 db fehérrépa
15 dkg kifejtett  zöldborsó
2 közepes db alma (savanykás)
2 db kovászos uborka

Elkészítés:
Egy lábosban felteszünk vizet forrni, megsózzuk, amikor felforrt, beleöntjük a mélyhűtött zöldséget, és puhára főzzük.
Illetve ha friss zöldséget használunk, akkor megpucoljuk, megmossuk, és kis kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük
Leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
Amíg a zöldség fő, kockára vágjuk az almát és az uborkát.
Elkészítjük a tartárt: összekeverjük a majonézt a tejföllel, és a mustárral.
A kihűlt zöldséget összekeverjük a tartárral, lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése