2016. december 10., szombat

Egyben sült sertéshús

Egyszerűen elkészíthető hús, sok munkát nem igényel, csak arra kell figyelni, hogy oda ne égessük a finisben, ha folyamatosan locsoljuk, akkor nem szárad ki a hús. A sertéslapocka azért a legmegfelelőbb erre, mivel nem száraz hús.
Hozzávalók:

1.5 kg sertéslapocka
4 gerezd fokhagyma
30 dkg disznózsír
só ízlés szerint
6 dl víz

Elkészítés:

A húst hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük.
Megpucoljuk a fokhagymát, és a húsba egy vékony pengéjű kést beleszúrunk, és ebbe a lyukba belenyomjuk a fokhagymagerezdeket elosztva, hogy mindenhova jusson. A húst jól besózzuk.
Egy nagy serpenyőbe felmelegítjük a zsírt és beletesszük a húst, kérget sütünk rá, ha ez kész, (áttesszük egy tepsibe a zsírral együtt, vagy eleve olyan serpenyőt használunk, amit sütőbe is be lehet tenni) beleöntjük a vizet és légmentesen lefóliázzuk.
170 fokos előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés) és 2 órán keresztül pároljuk a húst, ennek letelte után kivesszük a sütőből, és eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük.
Ezt követően 200 fokra felvesszük a sütő hőfokát és tovább sütjük légkeveréssel még kb. 10-15 percet, sűrűn locsoljuk a húst a saját levével (ha  szükséges, aláöntünk még egy kis vizet), amikor szép piros, akkor kész a sült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése