2016. december 9., péntek

Fele rozsos teljes kiőrlésű mini bagett


Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg BL 80 kenyérliszt
30 g búzasikér
250 ml víz
1 púpos evőkanál tejföl
2 kávéskanál só
3 dkg vaj vagy margarin
2,5 dkg élesztő
Elkészítés;
A száraz hozzávalókat összekeverjük, közepén egy kis lyukat csinálunk, majd a meleg vízben feloldjuk az élesztőt beleöntjük, beletesszük a tejfölt és a vajat vagy margarint és összegyúrjuk illetve dagasztjuk,ha van gépünk abban, ha nincs, akkor kézzel.
Kicsit bekenjük, olívaolajjal letakarjuk, a tésztát félretesszük, egy órán keresztül kelesztjük.
Amikor a duplájára kelt a tészta, lisztezett gyúró deszkára borítjuk a tésztát. Kicsit meg formázzunk és 6 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle követően 5 percig állni hagyjuk, majd egyesével a gombócokat kinyújtjuk, feltekerjük és az összeillesztésnél össze csipkedjük a tésztát, hogy eltűnjön az illesztés a bagetteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 25-30 percig tovább kelesztjük közben be melegítjük a sütőt 220 fokra.
Mielőtt berakjuk a sütőbe megvágjuk és vízzel megspricceljük.
10 percig 220 fokon sütjük, majd 200 fokon ütjük 15 percig alsó felső sütéssel. Egy tepsibe rakunk 1 dl vizet -egy kis edénybe- a sütő aljába tesszük a gőzképződés miatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése