2016. december 10., szombat

Sárgaborsó-főzelék hagymapörkölttel

Gyorsan elkészíthető, laktató. Apukám még berántotta, de véleményem szerint nem kell bele rántás, mert a sárgaborsó magas keményítőtartalma miatt nagyon jól magától is besűrűsödik.

Hozzávalók:
Sárgaborsó főzelékehez
25 dkg sárgaborsó
10 dkg füstölt lapocka (vag füstölthús kocka, de lehet szalonna szelet is)
só ízlés szerint
Hagymapörkölthöz
2 közepes fej vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
1 kk fűszerpaprika

Elkészítés:
A sárgaborsót megmossuk és vízben feltesszük főni (forrás után én le szoktam önteni a levét, átöblítem), majd új vízzel feltesszük főni a füstölt hússal, megsózzuk.
Ha megfőtt, kivesszük belőle a füstölt húst, majd botmixerrel összeturmixoljuk, és ízlés szerint sózzuk.
Amíg fő a sárgaborsó, elkészítjük a hagymapörköltet.
A vöröshagymát vékony karikákra, vagy félkarikákra vágjuk, megsózzuk és az olajon megfonnyasztjuk, amikor elég puha, levesszük a tűzről, és belekeverjük  a pirospaprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése