2016. december 15., csütörtök

Paprikás csirke





Hozzávalók: 
4 csirkecomb,
2 közepes fej hagyma
1 paradicsom,
1 tv paprika
2 dl tejföl
liszt
pirospaprika

olaj
nokedlihez:
50 deka liszt
1 tojás
2 kávéskanál só
víz

Elkészítés: 
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük beletesszük  kockára vágvozz paradicsomot és a tv paprikát, majd a félbevágott csirkecombokat húst fehérre pároljuk, amikor a hús levet eresztett pirospaprikával megszórjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje sózzuk és puhára főzzük.
Amikor a hús megfőtt kivesszük a csirkecombokat, majd tefölből és kb. 2-2,5 ek lisztből habarást készítünk belekeverjük a  szaftba,ezt követően vissza rakjuk a csirkecombokat felforraljuk

A nokedli hozzávalókat összekeverjük és forrásban lévő vízben kiszaggatjuk, amikor feljött a víz tetejére leszűrjük és forró olajban megforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése