2016. december 10., szombat

Gombás sertéscomb római tálban

Szeretem a római tálat, mert beleteszem a hozzávalókat, és nincs vele macera!
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb (szeletelve)
50 dkg burgonya
5 közepes db gomba
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
2 dl sör (vagy fehérbor)
2 gerezd fokhagyma
1 kk mustár
1 ek worcestershire-szósz
5 szelet bacon

Elkészítés:
A római tálat hideg vízben 30 percre beáztatjuk.
Elkészítjük a páclevet. Egy tálban összekeverjük a mustárt, worcestershire-szószt, átnyomott fokhagymát és a sört vagy bort.
 A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk és a sült csirke grill fűszerkeverékkel megszórjuk, majd beletesszük a páclébe, és állni hagyjuk (ha ezt előző nap is megcsináljuk, és egy éjszakán át állni hagyjuk, akkor még finomabb lesz).
Megpucoljuk a krumplit, és karikára vágjuk.
A gomba szárát eltávolítjuk, és az apró kockára vágott szalonnát a belenyomkodjuk, a gomba kalapjába megszórjuk egy kis grillfűszerrel.
 A római tál aljába beletesszük a krumplikarikákat, megszórjuk grillfűszerrel  és enyhén megsózzuk (egy pici páclevet ráönthetünk a krumplira).
 A husit kivesszük a léből, rátesszük a krumplira, leszűrjük a páclevet, és a fokhagymát rátesszük a husira, majd rátesszük a gombát (szalonnával felfelé) és a karikára vágott hagymát, gomba szárát.
Befedjük az egészet bacon szeletekkel
Rátesszük a római tál tetejét, és 60 percig 180 fokon sütjük, levesszük a tetejét, és 200 fokon 20 percig tovább sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése