2016. december 10., szombat

Zöldborsóleves csipetkével

Azért szeretem, mert gyorsan elkészül. Viszont ha egy percre nem figyelek oda, tuti, hogy kifut. Így mindig árgus szemmel figyelek, de sajna sokszor hiába!

Hozzávalók:

30 dkg zöldborsó
1 ek napraforgó olaj
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt
fűszerpaprika ízlés szerint
1 csipet cukor (ízlés szerint)
A galuskához
2 evőkanál finomliszt
1 db tojás
1 csipet só

Elkészítés

Az olajon a zöldborsót megdinszteljük, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, és kicsit megsózzuk.
Meghintjük liszttel és  pirospaprikával, felöntjük  a vízzel, és cukorral ízesítjük.
Amíg felforr a leves, a tojásból és lisztből - csipet sóval -  csipetkét készítünk.
Amikor a leves felforrt és a borsó puha, beleszaggatjuk a csipetkét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése