2016. december 8., csütörtök

Gyökérzsemele



Hozzávalók: 
60 dkg BL80 liszt, 
4 dl meleg víz, 
2 kávéskanál só, 
2 és fél dkg élesztő  vagy 1 tasak porélesztő. 

Elkészítés
A lisztet a sóval  összekeverjük,  2 deci meleg vízben felolvasztjuk az élesztőt beleöntjük a lisztbe és az egészet összekeverjük, dagasztógépben vagy  kézi dagasztással  a tésztát eldolgozzuk . Majd 1 evőkanál olívaolajjal megkenjük a tésztát egy órán keresztül meleg helyen hagyjuk kelni a tésztát.
Ha megkelt a tészta lisztezett gyúródeszkaára kiborítjuk majd 8 egyenlő részre osztjuk kis hengereket formázunk belőle majd egyesével meg csavarjuk és sütőpapírral bélelt  tepsibe tesszük  ezt követően 10 percig állni hagyjuk. Mielőtt betesszük a sütőbe egy kicsit vízzel meg spricceljünk, ha nincs "sprickolónk", akkor ecsettel megkenjük , hogy ne legyen lisztes a tetejét megszórhatjuk egy kis kukoricadarával.

Előmelegített sütőbe majd 230 fokon 15 percig sütjük alsó felső sütés ezt majd 3 percig légkeveréssel sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése