Most azt a variációt írom le, hogy csak ponty áll a rendelkezésünkre.
Hozzávalók:
5 nagy fej hagyma,
4-5 ponty farok,
2-3 ponty fej,
1 nagyobb TV paprika,
1 közepes paradicsom,
pirospaprika,
só,
6-8 pontszelet,
ha van és szeretjük, akkor haltej és ikra
Elkészítés:
Először az alaplevet készítjük el. A hagymát megpucoljuk és félbevágjuk, a pontyfarkat és a pontyfejet megmossuk (kiszedjük a "keserű fogát"), betesszük egy fazékba, felöntjük 2-2,5 liter vízzel és megfőzzük, annyira hogy a halfej szétessen. Ez kb. háromnegyed óra alatt készen van, ekkor hűlni hagyjuk annyira, hogy passzírozni tudjuk, és ne égessük meg magunkat. A hagymát és a halat lepasszírozzuk, a szálkát és a halcsontot kidobjuk.
Az alaplevet feltesszük főni, pirospaprikával, sóval ízesítjük, amikor forr beletesszük a halszeleteket és az belsőséget és kb. 5-10 percig főzzük.
Ízlés szerint természetesen csípős paprikát is főzhetünk bele, de én ezt inkább tálalás után mindenkinek a saját ízlésére bízom.
Van aki tésztával, és van aki kenyérrel fogyasztja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése