Hozzávalók:
50 dkg pulykamell (ami lehet , csirkemell, sertéslapocka vagy comb)
1 teáskanál gyros fűszerkeverék
1 közepes fej vöröshagyma (vagy lilahagyma)
2 db paradicsom
25 dkg salátalevél (mix)
1 közepes db kígyóuborka
2 dl joghurt ( natúr)
só ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húst megmossuk és apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk
Megsózzuk, belekeverjük a gyros fűszert, egy kis olívaolajat és minimum 1 órát állni hagyjuk.
Ezután serpenyőben kevés olajon kisütjük.
Az uborkát megreszeljük, megsózzuk és rátesszük az áttört fokhagymát. Összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk, ezután ráöntjük a joghurtot.
A vöröshagymát, paradicsomot vékonyan felszeleteljük.
Amikor megsült a hús, melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése