2016. december 8., csütörtök

Gyros tál tzatziki öntettel

Görögországi nyaralásaim során sokféle görög ételt megkóstoltam, de a fiam csak gyrost evett gyrosszal, így megpróbáltam itthon kikísérletezni, mert a tsatsiki nélkül, ugye, nem gyros, a gyros...  :) Nem mellesleg meg finom, fogyókúrás étel.

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell (ami lehet , csirkemell, sertéslapocka vagy comb)
1 teáskanál gyros fűszerkeverék
1 közepes fej vöröshagyma (vagy lilahagyma)
2 db paradicsom
25 dkg salátalevél (mix)
1 közepes db kígyóuborka
2 dl joghurt ( natúr)
só ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húst megmossuk és apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk
Megsózzuk, belekeverjük a gyros fűszert, egy kis olívaolajat és minimum 1 órát állni hagyjuk.
Ezután serpenyőben kevés olajon kisütjük.
Az uborkát megreszeljük, megsózzuk és rátesszük az áttört fokhagymát. Összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk,  ezután ráöntjük a joghurtot.
A vöröshagymát,  paradicsomot vékonyan felszeleteljük.
Amikor megsült a hús, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése