50 dkg marhabélszín (de bármilyen megteszi, lényeg, hogy ne legyen inas)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
2 kk fűszerpaprika
1 kk mustár
1 teáskanál worcestershire-szósz (ízlés szerint)
1 ek ketchup
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés
Konyhai robotgéppel vagy késsel pépesre aprítjuk a húst (persze lehet darálni is, de legalább 3-szor).
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk.
A húst a hagymával, a fokhagymával, a mustárral összekeverjük, olivaolajjal leöntjük, és 1 napig hűtőben állni hagyjuk.
Fogyasztás előtt a húst a többi fűszerrel és a tojássárgájával összekeverjük, pirítósra kenve fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése