2016. december 10., szombat

Tatár beefsteak

Először gyerekkoromban a 70-es években ettem tatárt. Apukám egy házibuliból hozott kóstolót. Persze nem monda meg, hogy nyers marhahúst eszek, mert tudta, hogy akkor tuti nem ettem volna meg! :) Később az Andrássy úton, - akkor még Népköztársaság útján - az "Ősapánkról elnevezett" sörözőben lehetett először tatárt kapni, így jobb híján törzsvendégek voltunk barátainkkal. Bevallom én az Istenek eledelének tartom!

Hozzávalók:

50 dkg marhabélszín (de bármilyen megteszi, lényeg, hogy ne legyen inas)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
2 kk fűszerpaprika
1 kk mustár
1 teáskanál worcestershire-szósz (ízlés szerint)
1 ek ketchup
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

Konyhai robotgéppel vagy késsel pépesre aprítjuk a húst (persze lehet darálni is, de legalább 3-szor).
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk.
A húst a hagymával, a fokhagymával, a mustárral összekeverjük, olivaolajjal leöntjük, és 1 napig hűtőben állni hagyjuk.
Fogyasztás előtt a húst a többi fűszerrel és a tojássárgájával összekeverjük, pirítósra kenve fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése