2016. december 10., szombat

Sörtésztában sült csirkemell

Régen a rántott csirke volt a kedvenc, de azt is meg lehet unni. Ennek az ételnek az előnye a rántott hússal szemben, hogy a hús nem szárad ki, hanem szaftos marad. Krumplipürével tálaljuk.
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
só ízlés szerint

Tészta
20 dkg finomliszt
3 dl sör
2 db tojás
só ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk és szeletekre vágjuk (kb. 3 szelet hús jön ki 1 csirkemellből), besózzuk.
A lisztből, tojássárgából, sörből sűrű palacsintatésztát keverünk.
A tojásfehérjéből habot verünk, - és óvatosan, hogy ne törjön meg a hab-  belekeverjük a tésztába.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a húsokat belemártjuk a tésztába, és kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése