2016. december 9., péntek

Kocsonya

Az egyik kedvenc téli ételem, nincs vele sok munka, csak sokáig tart elkészíteni. Régen mindig Apukám csinálta, de mióta nincs közöttünk, rám hárul ez a feladat. Először nagyon féltem tőle, de sikerült elkészítenem....


Hozzávalók:
1 zacskó mirelit kocsonyahús
50 dkg színhús pl. comb
1 fej vöröshagyma (a héját hagyjuk raja)
2 fej fokhagyma
3 db marhahús leveskocka
szemes bors

4-4,5 l víz
vész esetén zselatin :)

Elkészítés:
Miután megmostuk a húsokat feltesszük főni. Amikor forr, a habot szűrő segítségével leszedjük, beletesszük a hozzávalókat, és fedő alatt lassan, kis lángon főzzük kb. 5 órán keresztül.
Amikor kicsit kihűlt, kivesszük a húst, a bőrt, a körmöt  kicsontozzuk és  tányérokba szétosztjuk (szoktam csak húsos kocsonyát is készíteni, hogy annak is jusson, aki a bőrt nem szereti).
Rászűrjük a levet.
Kihűtjük (egy éjszaka alatt "megalszik").



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése