Régen nem volt még pizzéria Magyarországon. Amikor vendégségben voltunk, több helyen sütöttek "pizzát", de nem szerettem, mert vastag volt a tésztája, és a feltét ugyanolyan vastag volt, mint a tészta, nem beszélve arról, hogy cuppogott a ketchuptól. Aztán eljutottam Olaszországba és rájöttem, hogy a pizza jó. Vékony a tésztája, nem kell vastagon ráhalmozni a feltétet. Egyszerű kenyértészta, kevés feltéttel, ez a titka. Ha a pizzát kicsit pikánssá akarjuk tenni, szórjunk rá egy kevéske márványsajtot, ezt olasz barátaimtól tanultam, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
Tészához:
560 g BL55 vagy BL80 finomliszt
360 ml víz
2,25 tk só
2,5 dkg élesztő vagy 1 tasak száraz élesztő,
1 ek olívaolaj
Feltéthez:
15 dkg gépsonka
2 közepes db gomba
5 dkg paprikás szalámi
10 dkg sajt
oregánó ízlés szerint
70 g sűrített paradicsom
Elkészítés:
A tészta alapanyagot összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd 60 percig kelesztjük.
Amíg kel a tészta, összevágjuk a sonkát, gombát, szalámit lereszeljük a sajtot.
Amikor a tészta megkelt, 3 egyforma részre osztjuk, és egyesével vékony kerek formára nyújtjuk .
A tésztát rátesszük a pizzaformára (32cm), paradicsompürével megkenjük, megszórjuk kevés oreganóval, rátesszük a sonkát, szalámiszeleteket, gombát, majd a tetejére a reszelt sajtot szórunk.
Előmelegített sütőben 230°C-on 10 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése