Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg finomliszt
1 db tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
1 csomag sütőpor
1 csipet só
35 dkg finomliszt
1 db tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Töltelékhez:
15 dkg darált dió
12 dkg porcukor
30 dkg sárgabarack lekvár
Tetejére:
20 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk.
Az első adag tésztát kinyújtjuk (kb. 35x25 cm).
Beletesszük a tepsibe, megkenjük a lekvár felével, és rászórjuk a porcukorral összekevert diót.
Rátesszük a következő kinyújtott tésztát, ezt is megkenjük lekvárral, és a cukros dió másik felével.
A harmadik lappal betakarjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy keljen.
Tetejét villával megszurkáljuk, és 30 percig 180 fokon sütjük, (míg a teteje világosbarnára sül). Ekkor kivesszük hűlni.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. Egy vízzel teli lábosba beleteszünk egy számmal kisebb lábost, amiben a csokit és a vajat felolvasztjuk, összekeverjük.
Amikor kihűlt a tészta, a csokimázzal bevonjuk.
Fóliával betakarjuk, és állni hagyjuk legalább 1 éjszakát.
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk.
Az első adag tésztát kinyújtjuk (kb. 35x25 cm).
Beletesszük a tepsibe, megkenjük a lekvár felével, és rászórjuk a porcukorral összekevert diót.
Rátesszük a következő kinyújtott tésztát, ezt is megkenjük lekvárral, és a cukros dió másik felével.
A harmadik lappal betakarjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy keljen.
Tetejét villával megszurkáljuk, és 30 percig 180 fokon sütjük, (míg a teteje világosbarnára sül). Ekkor kivesszük hűlni.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. Egy vízzel teli lábosba beleteszünk egy számmal kisebb lábost, amiben a csokit és a vajat felolvasztjuk, összekeverjük.
Amikor kihűlt a tészta, a csokimázzal bevonjuk.
Fóliával betakarjuk, és állni hagyjuk legalább 1 éjszakát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése