Hozzávalók:
4 csirkecomb,
2 közepes fej hagyma
1 paradicsom,
1 tv paprika
2 dl tejföl
liszt
pirospaprika
só
olaj
nokedlihez:
50 deka liszt
1 tojás
2 kávéskanál só
víz
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük beletesszük kockára vágvozz paradicsomot és a tv paprikát, majd a félbevágott csirkecombokat húst fehérre pároljuk, amikor a hús levet eresztett pirospaprikával megszórjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje sózzuk és puhára főzzük.
Amikor a hús megfőtt kivesszük a csirkecombokat, majd tefölből és kb. 2-2,5 ek lisztből habarást készítünk belekeverjük a szaftba,ezt követően vissza rakjuk a csirkecombokat felforraljuk
A nokedli hozzávalókat összekeverjük és forrásban lévő vízben kiszaggatjuk, amikor feljött a víz tetejére leszűrjük és forró olajban megforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése