2016. december 10., szombat

Kakaós lepény - Nagymamám receptje szerint

Nagymamám gyerekkoromban nagyon sokat sütötte ezt az egyszerű, de nagyon finom édességet. Finom magában vagy lekvárral töltve, vagy akár madártejet is készíthetünk hozzá, és fogyasztás előtt ezzel leönthetjük. Ez az Ő receptje. :)

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
12 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dl tej
3 db tojás
10 dkg sárgabaracklekvár
1 ek porcukor (a szóráshoz)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)


Elkészítés:

A porcukrot, margarint, kakaóport és a tojássárgákat jól kikeverjük, majd a tejet lassan hozzáadagolva keverjük, és közben a lisztet is lassan beleadagoljuk, és csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét fellverjük habbá, és óvatosan a masszába keverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Ha kihűlt félbevágjuk, baracklekvárral megkenjük és porcukrot hintünk a tetejére, de tetszés szerint is megtölthetjük, ill.  vanília sodóval tálalhatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése