Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
12 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dl tej
3 db tojás
10 dkg sárgabaracklekvár
1 ek porcukor (a szóráshoz)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A porcukrot, margarint, kakaóport és a tojássárgákat jól kikeverjük, majd a tejet lassan hozzáadagolva keverjük, és közben a lisztet is lassan beleadagoljuk, és csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét fellverjük habbá, és óvatosan a masszába keverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Ha kihűlt félbevágjuk, baracklekvárral megkenjük és porcukrot hintünk a tetejére, de tetszés szerint is megtölthetjük, ill. vanília sodóval tálalhatjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése