2016. december 8., csütörtök

Fokhagymás babfőzelék gerslivel

Apukámtól tanultam, gyerekkorom egyik kedvenc téli főzelékének receptjét. Kicsit bizarrnak hangzik, de én savanyúsággal eszem, lehet az vizes uborka, savanyú káposzta, vagy savanyú dinnye stb. szerintem érdemes kipróbálni!



Hozzávalók:
50 dkg száraz fejtett bab
0.5 bögre gersli
3 gerezd nagyobb fokhagyma
15 dkg füstölt lapocka (vagy húsos füstölt szalonna)
2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:
Az előző nap beáztatott babot a kockára vágott füstölt hússal, és a gerslivel puhára főzzük.
Az olajba beletörjük a fokhagymát, amikor az olaj forró, rántást készítünk (beletesszük a lisztet, majd megszórjuk pirospaprikával).
Csomómentesen belekeverjük a babba és felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése