Hozzávalók:
60 dkg BL80 liszt,
4 dl meleg víz,
2 kávéskanál só,
2 és fél dkg élesztő vagy 1 tasak porélesztő.
Elkészítés
A lisztet a sóval összekeverjük, 2 deci meleg vízben felolvasztjuk az élesztőt beleöntjük a lisztbe és az egészet összekeverjük, dagasztógépben vagy kézi dagasztással a tésztát eldolgozzuk . Majd 1 evőkanál olívaolajjal megkenjük a tésztát egy órán keresztül meleg helyen hagyjuk kelni a tésztát.
Ha megkelt a tészta lisztezett gyúródeszkaára kiborítjuk majd 8 egyenlő részre osztjuk kis hengereket formázunk belőle majd egyesével meg csavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ezt követően 10 percig állni hagyjuk. Mielőtt betesszük a sütőbe egy kicsit vízzel meg spricceljünk, ha nincs "sprickolónk", akkor ecsettel megkenjük , hogy ne legyen lisztes a tetejét megszórhatjuk egy kis kukoricadarával.
Előmelegített sütőbe majd 230 fokon 15 percig sütjük alsó felső sütés ezt majd 3 percig légkeveréssel sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése