2016. december 15., csütörtök

Tárkonyos krumplileves

Szerintem a tárkony egy csoda fűszer, nagyon szeretem. A tárkony illatát és ízét a citrom teszi teljessé. A tárkonyos leveseket barmikor meg tudom enni, nyáron hidegen is kitűnő!

Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma
3-4 sárgarépa
1 fehérrépa kis darab zeller
3-4 közepes krumpli
1 citrom
2 dl tejföl
1 csapott ek liszt
2 ek olaj
tárkony


Elkészítés:
Megpucoljuk a zöldségeket a hagymát apró kockákra- , a sárgarépát fehérrépát karikára vágjuk.
Egy fazékba beletesszük az olajat, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, amikor üveges rátesszük a zöldségeket a krumpli kivételével kicsit megpároljuk, majd megszórjuk liszttel és tárkonyt szórunk rá és felengedjük hideg vízzel. Megsózzuk, amikor a zöldség már majdnem puha belerakjuk a krumpli kockákat és puhára főzzük. Amikor megpuhultak a zöldségek felengedjük tejföllel és fél citrom levét belenyomjuk. Szükség esetén még egy kis tárkonyt tehetünk hozzá.
A citrom másik felét vékonyan felkarikázzuk  és tálaláskor  tányérra, a leves tetejére tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése