Ennek a pitének a tésztája, még az ükanyám receptje szerint készül, azonban a tölteléket már újragondoltam.
Anyukám még lereszelte az almát, és cukorral, fahéjjal citrom héjjal megdinsztelte én már ezt a lépést kihagyom.
Anyukám még lereszelte az almát, és cukorral, fahéjjal citrom héjjal megdinsztelte én már ezt a lépést kihagyom.
Hozzávalók: (két adag)
Tészta:
2 tojás sárgája
50 dkg liszt
25 dkg liga margarin
15 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
csipet só
Töltelék:
5-6 alma,
Baracklekvár
Fahéj
Kristálycukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , majd kétfelé vágjuk
A tésztát egész vékonyra kinyújtjuk, akkorára, hogy a pite sütőbe beleférjen.
A tésztát villával egy kicsit megszurkáljuk majd lekvárral megkenjük ezt követően az almát uborkagyalun legyaluljuk és rátesszük a tésztára, majd megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral és kis reszelt citromhéjat szórunk rá. A tésztából egy kis darabot egész vékonyra kinyújtunk, egyforma csíkokat vágunk belőle, amivel rácsosan befedjük a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése