2016. december 8., csütörtök

Sertéspörkölt tarhonyával

Szeretem a pörköltet, tarhonyával, galuskával, főzelékre feltétnek, nyáron bográcsban főzve...


Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
0,5 kg sertéslábszár
1,5 dl napraforgó olaj (vagy a mennyiségnek megfelelő zsír)
3 nagy fej vöröshagyma
1-2 ek pirospaprika
1 teáskanál paprikakrém (ízlés szerint)
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
5 dl vörösbor
só ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj (a tarhonyához)
tarhonya

Elkészítés:
Vegyünk egy borospoharat, és töltsünk bele 1 dl vörös bort, majd igyuk meg! :)

Pörkölt:
A húst megmossuk, és kockára vágjuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon/zsíron sóval megdinszteljük, majd beletesszük a húst, a zöldpaprikát, paradicsomot , kis lángon fedő alatt tovább pároljuk, amikor fehér a hús, megszórjuk pirospaprikával, és kb. 1-1,5 dl vörösborral felöntjük, ízlés szerint sózzuk, tehetünk bele egy kis piros-aranyat vagy ajvárt.
Ha a levet pótolni kell, akkor azt vörösborral tegyük meg, lassú tűzön készre főzzük.

Tarhonya:
Egy lábosba kb. 1 dl olajba beletesszük a tarhonyát és állandó keverés mellett megpirítjuk, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ezután már nem keverjük meg!
Rátesszük a fedőt, és kis lángon kb.10-15 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése