2016. december 4., vasárnap

Sült kacsacomb almával

A kacsacombot mindig Édesanyám sütötte. Ezt a receptet is tőle tanultam vagy inkább lestem el.  A fiamnak is az egyik kedvenc étele az almát nagyon szereti, ha kacsát,  mindig azt mondja,hogy Mama sok almát tegyél bele légy szíves! 



Hozzávalók:
4 db kacsacomb
2 db alma
2 gerezd fokhagyma
majoránna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

Az almát kimagozzuk és félbe vágjuk.
A kacsacombok bőrös részét rombusz alakban bevágjuk, majd sóval, borssal, majorannával befűszerezzük, serpenyőben kérget sütünk rá.
A combokat betesszük a tepsibe, vizet öntünk alá, az almaszeleteket a combok közé, illetve combokra teszünk.
A tepsit alufóliával légmentesen befedjük, és 150 fokon 2 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és 175 fokon kb. ½ órát sütjük, és a saját levével 5 percenként locsoljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése