2016. december 10., szombat

Ecetes krumplisaláta

Családunk egyik kedvenc téli salátája, sültekhez kitűnő. Csak téli krumpliból készítsük.
Hozzávalók:
0.5 kg kifliburgonya
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek ecet (20% -os)
3 ek cukor
3 dl víz
só ízlés szerint

Elkészítés
A krumplit héjában megfőzzük, ha kész, lehúzzuk a héját, és karikára vágjuk
A hagymát vékonyan felszeleteljük, a krumpli tetejére tesszük, és megsózzuk, így a hagyma levet ereszt, és átjárja  a krumplit.
Elkészítjük a salátalevet, összekeverjük a cukrot, az ecetet és a vizet (mivel a hagymát besóztuk, a salátalébe már nem teszünk sót). Amikor a krumpli kihűlt, és a salátalében feloldódott a cukor, ráöntjük, és hideg helyen állni hagyjuk, hogy összeérjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése