2017. január 1., vasárnap

Lencsefőzelék

BUÉK :D


Hozzávalók:
25 dkg lencse,
15-20 dkg füstölt hús,
3 pár virsli
1 kis fej hagyma
só,
1 ek mustár,
1 kk ecet (elhanyagolható)
babérlevél (én nem teszek bele)
2 dl tejföl
rántáshoz:
0,5 dl olaj
2-3 csapott ek liszt,
1 kk pirospaprika

Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, megmossuk és a  füstölthússal feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje,  megsózzuk és a hagymát egészben belerakjuk. fedő alatt főzzük  kb. 40-50 perc alatt megpuhul.
Amikor puha, kivesszük belőle a hagymát és kidobjuk.
A lencsét az elkészített rántással berántjuk, a tejfölt belekeverjük , és ízesítjük a mustárral, ecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése