Hozzávalók:
Fasírt:
50 dkg darált sertéshús
1 db tojás
1 száraz zsemle
1 fej közepes vöröshagyma
1 púpos tk. pirospaprika
1 tk. majoránna
1-2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
1 mk. őrőrölt bors
olaj a sütéshez
Krumplipüré:
50 dkg krumpli
2-2,5 dl tej
5 dkg vaj
só ízlés szerint
Elkészítés:
Fasírt:
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, ez alatt a zsemlét langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor teljesen átázott kicsavarjuk.
A darált húst a hozzávalókkal jól összedolgozzuk, pogácsákat formázunk és zsemlemorzsába megforgatjuk.
Olajat melegítünk egy serpenyőbe és amikor meleg beletesszük a fasírtokat és közepes "lángon" lassan kisütjük.
Krumplipüré:
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor a krumpli megpuhult leöntjük róla a vizet, krumpli nyomóval összetörjük, majd a vajjal és a tejjel simára keverjük,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése