2017. január 29., vasárnap

Graham minibagett (9 db)


Kicsit módosítottam, így a tészta nem olyan ragadós.

Hozzávalók:
40 dkg graham liszt
15 dkg liszt BL80
1 ek sikér
1 ek burgonyapehely
1 csipet aszkorbinsav elhagyható
1 ek olívaolaj
1 ek tejföl
2 kk só
25 g friss élesztő
250-300 ml langyos víz


Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, közepén egy kis lyukat csinálunk, majd a meleg vízben feloldjuk az élesztőt beleöntjük, beletesszük a tejfölt és a olívaolajat összegyúrjuk  illetve dagasztjuk, ha van gépünk abban, ha nincs, akkor kézzel.
Kicsit bekenjük, olívaolajjal letakarjuk, a tésztát félretesszük, egy órán keresztül kelesztjük.
Amikor a duplájára kelt a tészta, lisztezett gyúró deszkára borítjuk a tésztát. Kicsit meg formázzunk és 9 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle követően 5 percig állni hagyjuk, majd egyesével a gombócokat kinyújtjuk, feltekerjük és az összeillesztésnél össze csipkedjük a tésztát, hogy eltűnjön az illesztés a bagetteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 25-30 percig tovább kelesztjük közben felmelegítjük a sütőt 220 fokra.
Mielőtt berakjuk a sütőbe pengével megvágjuk és vízzel megspricceljük.
10 percig 220 fokon sütjük, majd 200 fokon ütjük 15 percig alsó felső sütéssel. Egy tepsibe rakunk 1 dl vizet -egy kis edénybe- a sütő aljába tesszük a gőzképződés miatt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése