1 kg Sertésoldalas
6 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa (elhagyható) de nagyon finom :)
20 dkg sertészsír
só
Elkészítés:
A húst megmossuk, a fokhagymával megtűzdeljük, beletesszük a tepsibe, a megpucolt, megmosott sárgarépát köré rakjuk, berakjuk a zsírt felöntjük kb. 5 dl vízzel. Alufóliával befedjük légmentesen a tepsit és betesszük a sütőbe. 200 fokon 2 órát sütjük. Amikor lejárt az idő, levesszük a fóliát hegyes késsel ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e. Ekkor visszatesszük a sütőbe és légykeveréssel kb, 10 percig sütjük, közben a saját levével állandóan locsoljuk, amikor szép piros kivesszük a sütőből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése