Egy tipp, van amikor több kiflit sütök, mint amennyi frissen elfogy. Ilyenkor kihűlés után egyesével folpackba csomagolom a kifliket és beteszem a mélyhűtőbe, amikor szükség van rá kiveszem kb. 15-20 perc alatt kienged, és pont olyan, mintha akkor sült volna.
Hozzávalók:
40 dkg tönköly fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 dkg friss élesztő
2 kk só
4 ek olívaolaj
2,5 dl tej
1 csipet cukor
1 csipet aszkorbinsav (elhanyagolható)
Elkészítés:
Aszáraz hozzávalókat összekeverem, a tejben feloldom az élesztőt, majd a liszt közepébe öntöm,ezt követően kézzel vagy géppel dagasztom. Kelesztőtálban a duplájára kelesztem kb. 45-60 perc.
Amikor megkelt nyútódeszkára borítom. Ilyenkor a a tészta kör alakú, -mivel a tál is kerek -ezt a kört 8 részre osztom:
Az így kapott háromszögeket egyesével vékonyra kinyújtom majd feltekerem a szélesebb a keskenyebb felé részétől.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom majd kb. 10-15 percig állni hagyom. mielőtt a sütőbe tolom vízzel megspriccelem.
A sütőt 200 fokra felmelegítem és alsó-felső sütésen 15 percig sütöm, majd hőlégkeveréssel 3 percig egy kicsi "színt" adok neki.
Amikor megsült kiveszem a tepsiből és rácson kihűtöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése