2017. április 22., szombat

Sonkás-krémsajtos tészta

Mi legyen az ebéd? Ez egy örök kérdés, és állítom, hogy kitalálni mindig nehezebb, mint elkészíteni. Benéztem a hűtőbe és eldöntöttem, hogy ma kivégzés lesz, ma kivégezem a húsvéti sonkát, de ezzel együtt valami új is született.


Hozzávalók:
25 dkg száraztészta
20 dkg sonka (ez most nálam füstölt, főtt csülök volt)
2 tojás
1 tubus krémsajt
2 ek olaj
tejföl



Elkészítés: 
A tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg a tészta fő ledaráljuk, vagy apró kockára vágjuk a sonkát, és a két tojással egy tálban összekeverjük. Egy serpenyőbe beletesszük az olajat, ha a tészta kész, leszűrjük, és beletesszük az olajba összekeverjük, ráöntjük a tojásos sonkát és ezzel is jól elkeverjük a tésztát. Ezt követően rátesszük a krémsajtot és azzal is összekeverjük, szükség esetén sózzuk. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése