2017. július 30., vasárnap

Tárkonyos borjú (sertés) raguleves

Legelőször tárkonyos ragulevest egy angol nemesről elnevezett étterembe ettem, ahol mindent kézzel kell enni a leves kivételével. Nagyon megízlett a tárkony különleges illata és a citrom savanykás ízének a keveréke. Megpróbáltam rájönni, hogy hogyan kell csinálni én így főzőm.
Nyáron hidegen is szoktam enni üdítő a nagy melegben a savanykás íze miatt.




Hozzávalók:
40 dkg borjú vagy sertéscomb
1 kisebb fej vöröshagyma
3-4 sárgarépa
1 fehérrépa kis darab zeller
3-4 közepes krumpli
1 kis paradicsom
1 fél zöldpaptika
1 citrom
2 dl tejföl
1 csapott ek liszt
2 ek olaj
tárkony


Elkészítés:
A húst megmossuk és apró kockára vágjuk.Megpucoljuk a zöldségeket a hagymát, a zellert apró kockákra-, a sárgarépát fehérrépát karikára vágjuk.
Egy fazékba beletesszük az olajat, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, amikor üveges rátesszük kockára vágott húst és fehérre pároljuk, majd rátesszük a zöldségeket a krumpli kivételével kicsit megpároljuk, majd megszórjuk liszttel és tárkonyt szórunk rá és felengedjük hideg vízzel. Megsózzuk, amikor a hús már majdnem puha belerakjuk a krumpli kockákat és puhára főzzük. Amikor megpuhultak a zöldségek felengedjük tejföllel és fél citrom levét belenyomjuk. Szükség esetén még egy kis tárkonyt adunk hozzá.
A citrom másik felét vékonyan felkarikázzuk  és tálaláskor  tányérra, a leves tetejére tesszük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése