2018. november 2., péntek

Rakott krumpli

Kétféle rakott krumplit szoktunk csinálni, az egyik a Dédikém féle, ami hasonlít a Francia rakott burgonyára. A másik az Apukám féle, ami dinsztelt pirospaprikás hagymával készül.



Hozzávalók:
6 db közepes krumpli
6 db tojás
20 dkg lecsó kolbász
4 dl tejföl

Olaj vagy olvasztott zsír
1 nagyobb fej hagyma (a hagymás verzióhoz)

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük hozzátesszük a tojást is, amikor kész még melegen meghámozzuk,  felkarikázzuk és egy tepsibe rétegelve beletesszük.
Alulra olajat teszünk, majd egy sor krumpli, egy sor tojás és kolbász, majd megint krumpli ezt megkenjük tejföllel megsózzuk, majd tovább rétegeljük úgy, hogy a teteje krumpli legyen, ezt még megkenjük tejföllel.

Ha hagymás verziót készítjük ott csak annyi az eltérés, hogy a hagymát vékony fél karikákra vágjuk, kb. 1 dl olajon megdinszteljük levesszük a tűzről hozzákeverünk kb.1 kávéskanál pirospaprikát. Amikor rétegezzük, akkor krumplit még ezzel is meglocsoljuk.


200 fokos sütőben 20-25 percig hőségkeveréses fokozaton sütjük, úgyhogy a teteje egy kicsit megpiruljon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése