2018. február 3., szombat

Töltött paprika








Hozzávalók:
70 dkg sertés darált hús
1 közepes fej vöröshagyma
2 tojás
kb. 1,5 liter 100%-os paradicsomlé
2 marék rizs
majoránna

bors
cukor
olaj
liszt

Elkészítés: 
A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk kevés olajon megdinszteljük.
A darált húst egy tálba tesszük, és összekeverjük a rizzsel, fűszerekkel - majoránnával, sóval, borssal-  beleütjük a két tojást és a  kihűlt a hagymát.
Majd gombócokat formálunk belőle, 1- 2 db Tv paprikának kivesszük a csumáját és megtöltjük. A gombócokat beletesszük egy lábosba, vízzel (én forró vízzel szoktam felönteni) félig felöntjük, majd rájöttük a paradicsomlevet, hogy ellepje, kicsit megsózzuk  és készre főzzük. Amikor megfőtt kivesszük a gombócokat, egy laza (piros paprika nélküli)  rántással  berántjuk, hogy ne legyen nagyon sűrű.
Ízlés szerint még sor és cukorral ízesítjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése