2017. február 12., vasárnap

Temesvári csirke tokány




Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
30 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt

bors

Elkészítés:
A szalonnát apróra vágjuk és olajon kisütjük a zsírját, majd az apróra vágott hagymát hozzátesszük és megdinszteljük.  Amíg a hagyma dinsztelődik, apró kockára vagy csíkokra vágjuk a a csirkemelleket, hozzátesszük a hagymához megsózzuk rányomjuk a fokhagymát és együtt pároljuk, amíg a csirke kifehéredik. Ekkor megborsozzuk, rászórjuk a  pirospaprikát és felengedjük vízzel,  ha mirelit vagy friss zöldbabot használunk akkor ezt is hozzátesszük húshoz,  - ha konzerv zöldbabot használunk csak akkor tesszük bele, ha a hús már puha -  amikor a hús megpuhult lisztből tejfölből habarást készítünk és belekeverjük majd felforraljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése