2017. február 1., szerda

Sóskamártás





Hozzávalók:
0,5 kg friss sóska vagy zacskó mélyhűtött sóska
2 dl tejföl
2-3 ek liszt
2-3 ek olaj
  5 dl víz
só ízlés szerint

Elkészítés:
A sóskát az olajon megpároljuk (szétfőzzük) majd rászórjuk a lisztet folyamatos keverés mellett felöntjük a vízzel úgy, hogy csomómentes legyen, megsózzuk.  Felforraljuk, vigyázva arra, hogy ne égjen le, majd belekeverjük a tejfölt.

Főt krumplival és tükörtojással tálaljuk.

100 grammban:
   kcal: 78.86
   fehérje: 1.56
   szénhidrát: 3.22
   zsír: 6.71

Egy egységben 250g:
   kcal: 197.14
   fehérje: 3.9
   szénhidrát: 8.05
   zsír: 16.77



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése