2017. január 28., szombat

Fasírt krumplipürével




Hozzávalók:

Fasírt:
50 dkg darált sertéshús
  1 db tojás
  1 száraz zsemle
  1 fej közepes vöröshagyma
  1 púpos tk. pirospaprika
  1 tk. majoránna
 1-2 gerezd fokhagyma
  só ízlés szerint
  1 mk. őrőrölt bors
     olaj a sütéshez

Krumplipüré:
50 dkg krumpli
2-2,5 dl tej
   5 dkg vaj
só ízlés szerint

Elkészítés:

Fasírt:
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, ez alatt a zsemlét langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor teljesen átázott kicsavarjuk.

A darált húst a hozzávalókkal jól összedolgozzuk, pogácsákat formázunk és zsemlemorzsába megforgatjuk.
Olajat melegítünk egy serpenyőbe és amikor meleg beletesszük a fasírtokat és közepes "lángon" lassan kisütjük.

Krumplipüré:
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor  a krumpli megpuhult leöntjük róla a vizet, krumpli nyomóval összetörjük, majd a vajjal és a tejjel simára keverjük,






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése