2017. január 8., vasárnap

Sültoldalas


Hozzávalók:
1 kg Sertésoldalas
6 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa (elhagyható) de nagyon finom :)
20 dkg sertészsír


Elkészítés:
A húst megmossuk, a fokhagymával megtűzdeljük, beletesszük a tepsibe, a megpucolt, megmosott sárgarépát köré rakjuk, berakjuk a zsírt felöntjük kb. 5 dl vízzel. Alufóliával befedjük légmentesen a tepsit és betesszük a sütőbe. 200 fokon 2 órát sütjük.  Amikor lejárt az idő, levesszük a fóliát hegyes késsel ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e.  Ekkor visszatesszük a sütőbe és légykeveréssel kb, 10 percig sütjük, közben a saját levével állandóan locsoljuk, amikor szép piros kivesszük a sütőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése