2021. január 23., szombat

Főtt natúr bulgur

 A bulgur a török és a közel-keleti országok közkedvelt étele, "török rizsnek" is hívják. Nekem kinézetre a tarhonyára hasonlít, de persze nem tésztából van, hanem hántolt tört búza szemek, amit megpárolnak, majd kiszárítanak. Az alacsony szénhidrát tartalma és magas fehérje tartalma miatt a diétás étrendbe remekül beilleszthető, mivel lassan szívódik fel, ezért nem leszünk hamar éhesek.  Sokféleképpen felhasználható, gyorsan, majdnem bárhol elkészíthető. Nem tapad össze, akkor sem, ha nem használunk hozzá zsiradékot.



Hozzávalók:
1 csésze bulgur
2 csésze forró víz
1 nagy csipet só ízlés szerint

Elkészítés:
egy kis lábosba beletesszük a bulgurt, ráöntjük a forróvizet megsózzuk, és kis fokozaton addig pároljuk, amíg beszívja a vizet. 5-7 perc alatt elkészül.


100g natúr főtt bulgur 114 kcal
zsír: 0 g
szánhidrát: 24 g
fehérje: 3g
tartalmaz




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése