Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb (ez ízlés szerint bármilyen húsból készülhet),
1 szál füstölt kolbász,
1 csokor újhagyma, vagy 2 közepes vöröshagyma
15-20 dkg füstölt szalonna
grill fűszer,
3 gerezd fokhagyma,
só,
olaj,
Elkészítés:
A húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, grill fűszerrel és a zúzott fokhagymával összeverjük. A kolbászt vastagabb karikára vágjuk, a szalonnát is felszeleteljük, az újhagymát is kb. 2cm-es darabokra vágtam.
A saslik pálcákra szép sorban, tetszőleges sorrendben felszúrjuk, majd az egészet megszórjuk grillfűszerrel és alufóliába csomagoljuk, és betesszük a 180-200 fokos sütőbe a rácsra (ajánlott alá vagy fóliát, vagy olajfogóálcát tenni. Hő légkeveréssel 45 percig sütjük, majd kicsomagoljuk, és kb. 5 percig grillezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése