2017. május 21., vasárnap

Pincepörköt

A múlt héten bográcsoztunk, és a pincepörköltre esett a választás. Olyan finom lett, hogy ezen a hétvégén is ezt ettük!  :)

 




Hozzávalók:
1 kg sertés csülök
1 kg sertés oldalas
3 db sertés köröm
4 nagy fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
3 szelet füstölt szalonna
30 dkg gomba
olaj
paradicsom,
paprika,
só,
bors
piros fűszerpaprika
4-5 dl száraz vörösbor
víz

Köret krumpli

Elkészítés:
A szalonnát  a bográcsban megpirítjuk, ha kisült a zsírja kivesszük. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzá tesszük a húsokat sűrűn kevergetve, amíg a hús kifehéredik, hozzá adjuk a fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük. Amikor a hús félig puha megfűszerezzük és a gombát rátesszük, felöntjük a vörösborral, puhára főzzük! 




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése