Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 nagy csokor kapor
1 kisebb fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 kávéskanál piros fűszerpaprika
1 kisebb paradicsom
1 kicsi zöldpaprika
só
2 dl tejföl (laktózmentest használtam)
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk az olajon megdinszteljük, rárakjuk az apró kockára vágott paradicsomot, paprikát és az apróra vágott kaprot. kicsit átforgatjuk majd beletesszük a tököt összekeverjük megsózzuk fedő alatt kis lángon/fokozaton pároljuk amíg összeesik, amikor levet eresztett megszórjuk a pirospaprikával és puhára főzzük. Ha megpuhult tejfölös habarással behabarjuk és felforraljuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
Ajánlott feltét: pörkölt, fasírt, tükörtojás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése