2017. május 27., szombat

Tökfőzelék

A kora nyári főzelékek közül, talán az a főzelék, amit a legjobban szeretek. Sokan, sokféleképpen készítik. Van aki fehéren, van aki cukorral, van akii esettel és van aki, történetesen én, aki pirosan, cukor és ecet nélkül, szóval így:




Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 nagy csokor kapor
1 kisebb fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 kávéskanál piros fűszerpaprika
1 kisebb paradicsom
1 kicsi zöldpaprika

2 dl tejföl (laktózmentest használtam)
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk az olajon megdinszteljük, rárakjuk az apró kockára vágott paradicsomot, paprikát és az apróra vágott kaprot. kicsit átforgatjuk majd beletesszük a tököt összekeverjük megsózzuk fedő alatt kis lángon/fokozaton  pároljuk amíg összeesik, amikor levet eresztett megszórjuk a pirospaprikával és puhára főzzük. Ha megpuhult tejfölös habarással behabarjuk és felforraljuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön.

Ajánlott feltét: pörkölt, fasírt, tükörtojás 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése