2018. március 24., szombat

Tojásos nokedli

Gyors, egyszerű, finom  és nem utolsósorban fejes salátával egyenlő a tavasszal.

Hozzávalók: 
Nokedli tésztához:
50 deka liszt
2 db tojás

víz
olaj

3-4 tojás a tetejére

Elkészítés:
Egy fazékba felrakunk vizet forrni. Amíg a víz felforr, a lisztet beletesszük egy tálba megsózzuk, ráütjük a két tojást, és annyi vízzel amennyit felvesz, nem túl kemény nokedli tésztát készítünk. Amikor a víz felforrt megsózzuk és olajat teszünk bele, majd bele szaggatjuk a nokedlit. Egy lábosba olajat teszünk felforrósítjuk,majd a kész nokedlit rászedjük, összekeverjük.  Közben a 3-4 tojást egy tálba ütjük és villával összekeverjük, majd ráöntjük a lábosban lévő nokedlire és folyamatos keverés mellett, alacsony fokozaton addig melegítjük, míg rántotta állagú lesz a tojás. Fejes salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése