2017. november 26., vasárnap

Cékla saláta

Salátalé elkészítésének az a titka, hogy 1 dl vízhez, 1 evőkanál cukrot és 1 evőkanál ecetet teszünk, ha ezt betartjuk, akkor mindig azonos minőségű finom saláta levet kapunk. Ízlés szerint sózzuk.



Hozzávalók:
2,5 kg cékla
9 ek cukor
9 ek ecet
9 dl víz

1 közepes torma

Elkészítés:
A céklát megmossuk és megfőzzük héjában. Amikor megfőtt kihűtjük, majd lehúzzuk a héját karikára vágjuk és egy edénybe beletesszük a vékony szeletekre vágott tormát.

Salátalét elkészítjük a salátalevet 9 dl vízhez, 9 evőkanál cukrot és 9 evőkanál ecetet teszünk ízlés szerint sózzuk és ráöntjük céklára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése