Hozzávalók:
2 rúd piskótarólád
kajszibaracklekvár
Krém:
50 dkg tehéntúró
20 dekagramm porcukor
3 dl tejszín
1,5 dl meleg tej
1 zacskó 🍰 zselatin
2-3 őszibarack🍑 vagy bármilyen gyümölcs, ami passzol a túróhoz.
Elkészítés:
A piskótatekercset barack lekvárral megkenjük. Egy gömbölyű aljú edényt tálat folpackal kibéleljük (annyival hosszabbra hagyjuk, hogy majd a végén vissza lehessen hajtani a tetejére). A megkent piskótát felszeleteljük és az edény aljától kezdve körbe rakjuk az oldalát is.
Elkészítjük a krémet, fél kiló túrót villával összetörjük belekeverjük a 20 dkk porcukrot.
A 3 dl tejszínből 0,5 decinyit kiveszünk ezt összekeverjük 1,5 deci liter meleg tejjel és belekeverünk egy zacskó étkezési zselatint. Majd összekeverjük a cukros tejszínes túróval.
Feldaraboljuk az őszibarackot ízlés szerint vagy bármilyen gyümölcsöt ezt is belekeverjük a túrós masszába, és beleöntjük a piskótával kibélelt tál belsejébe elkenjük. A maradék piskótával lefedjük majd ráhajtjuk a fóliát és fél napra, vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, amikor kivesszük egy lapos tányérra borítjuk lehúzzuk róla a fóliát és szeletelve tálaljuk.
Piskótarolád elkészítése
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése