2017. november 12., vasárnap

Fasírt bacon-nal bélelt muffin sütőben

 Nem tudom,hogy hol láttam először, de nagyon jó ötletnek tartom. Nincs olajszag Nem kell izgulni, hogy átsül e vagy sem, nem fröcsög az olaj vagy zsír okos volt aki ezt kitalálta.



Hozzávalók:
12 szelet bacon
50 dkg darált sertéshús
  1 db tojás
  1 száraz zsemle
  1 fej közepes vöröshagyma
  1 púpos tk. pirospaprika
  1 tk. majoránna
  2 gerezd fokhagyma
    1 mk. őrőrölt bors
só ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, ez alatt a zsemlét langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor teljesen átázott kicsavarjuk. A darált húst a hozzávalókkal jól összedolgozzuk. A muffin sütő minden egyes lyukát kibéleljük egy egy szelet bacon-nal úgyhogy két oldalon kilógjon  ezt fogjuk rá hajtani a fasírtra. Majd a fasírt masszát beletesszük a lyukakba úgy hogy ne legyen magasabb. Ezt követően a bacon két oldalát ráhajtjuk a masszaára. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig alul-felül  fokozaton sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése