Hozzávalók:
12 szelet bacon
50 dkg darált sertéshús
1 db tojás
1 száraz zsemle
1 fej közepes vöröshagyma
1 púpos tk. pirospaprika
1 tk. majoránna
2 gerezd fokhagyma
1 mk. őrőrölt bors
só ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, ez alatt a zsemlét langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor teljesen átázott kicsavarjuk. A darált húst a hozzávalókkal jól összedolgozzuk. A muffin sütő minden egyes lyukát kibéleljük egy egy szelet bacon-nal úgyhogy két oldalon kilógjon ezt fogjuk rá hajtani a fasírtra. Majd a fasírt masszát beletesszük a lyukakba úgy hogy ne legyen magasabb. Ezt követően a bacon két oldalát ráhajtjuk a masszaára. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig alul-felül fokozaton sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése