2017. november 4., szombat

Milánói makaróni

 Ezt a tésztát még anyukám kísérleteztek ki nagyon, nagyon régen. Ez volt apukám kedvenc tésztája a paradicsom vad ízét a tejföl egy kicsit lágyítja mi így szeretjük.


Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma
50 dkg löncshús
15 dkg gomba
30 dkg makaróni tészta
15 dkg kemény reszelni való sajt
2 dl tejföl
ketchup



Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük amikor már majdnem kész, az összevágott gombát rádobjuk, amikor levet ereszt hozzáadjuk az apróra vágott löncshúst tetszés szerint sózzuk.
Majd hozzá adjuk a készen kapható milánói alapot és 3 deciliter vízzel felöntjük és 5-7 percig főzzük.
Sós vízben kifőzzük a makaróni tésztát. Ezt követően egy jénai tálba bele rakunk egy kis tésztát rátesszük a már kész alapból majd megint tésztát és így tovább míg el nem fogy a tetejére két evőkanál tejfölt teszünk. Lefedjük és betesszük a sütőbe 220 fokra 30 percre. Tálaláskor reszelt sajtot és tetszés szerint ketchupot meg tejfölt kínálunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése