Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
30 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
só
bors
Elkészítés:
A szalonnát apróra vágjuk és olajon kisütjük a zsírját, majd az apróra vágott hagymát hozzátesszük és megdinszteljük. Amíg a hagyma dinsztelődik, apró kockára vagy csíkokra vágjuk a a csirkemelleket, hozzátesszük a hagymához megsózzuk rányomjuk a fokhagymát és együtt pároljuk, amíg a csirke kifehéredik. Ekkor megborsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük vízzel, ha mirelit vagy friss zöldbabot használunk akkor ezt is hozzátesszük húshoz, - ha konzerv zöldbabot használunk csak akkor tesszük bele, ha a hús már puha - amikor a hús megpuhult lisztből tejfölből habarást készítünk és belekeverjük majd felforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése